Sot data 1 korrik, si çdo vit u festua masivisht nga besimtarët e krishterë por edhe të feve të tjera, “Dita e Satrivaçit”, vendi i shenjtë në fshatin Hoçisht i cili mbledh mijëra besimtarë rreth vetes nga Shqipëria dhe vendet fqinje, të cilët shkojnë për t’u lutur në zot për shërim dhe paqe shpirtërore. Vendi i shenjtë përveç historisë mjaft të veçantë që ka pasi na kujton mjekët e shenjtë Shën Damjan dhe Shën Kozma, është i njohur edhe për mrekullitë e tij jo vetëm në rrethin e Devollit. Atje shkojnë njerëz të besimeve të ndryshme, dikush falet dhe dikush fle edhe natën. Thuhet se pas faljeve, lutjeve në zot, apo fjetjes, njerëzit janë gjendur të lehtësuar shpirtërisht dhe të shëruar fizikisht.
Duke ju uruar shëndet dhe mbarësi gjithësecilit!

Fotografia e Bashkia Devoll

Fotografia e Bashkia DevollFotografia e Bashkia DevollFotografia e Bashkia Devoll

Fotografia e Bashkia DevollFotografia e Bashkia DevollFotografia e Bashkia Devoll

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *