“Festa e 15 Gushtit” në fshatin Eçmenik, është një festë e përvitshme e besimtarëve halvetianë. Në vitin 1917, emigranti Qemal Demiraj dërgoi dollarë nga Amerika për ngritjen e tyrbes. Në vitin 1933 Sheh Dalipi ndërtoi teqenë me paratë e mbledhura nga besimtarët. Vendi i shenjtë doli jashtë funksionit në vitin 1967 dhe u ringrit përsëri në vitin 1991. Kjo festë organizohet dhe festohet rregullisht prej vitit 2008 nga banorët e zonës dhe jo vetem. Thuhet se vizita në këtë vend të shenjtë ndjell fat dhe mbarësi tek vizitorët.

 

Fotografia e Bashkia Devoll

Fotografia e Bashkia Devoll

Fotografia e Bashkia Devoll

Fotografia e Bashkia Devoll

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *